Блог

Дополнителна исхрана на милениците

Share on Facebook
Tweet
Колку да ги прихрануваме/наградуваме нашите миленици со дополнителни исхрана?Дали премногу им даваме на нашите миленици награди во форма на храна ?Големиот дел од сопствениците на домашните миленици, им даваат дополнителна храна на нивните миленици, како еден вид на награда. Самата таква храна е ...
Прочитај повеќе......

ПРЕЧКИ ВО ПРООДНОСТА НА ЦРЕВАТА

Share on Facebook
Tweet
Пречките во проодноста на тенките црева кои за последица имаат неможност или отежнат премин на цревната содржина, се проблем кој доста често се јавува во ветеринарната пракса на малите животни. Според причинителот за појава на опструкцијата, ги делиме на: опструкции поради причинителот кој се наоѓа ...
Прочитај повеќе......

КАКО ВАШЕТО КУЧЕ ДА СЕ ОДНЕСУВА ПОДОБРО?

Share on Facebook
Tweet
Вашиот миленик ви прави проблеми? Научете го како подобро да се однесува и што можете да направите по тоа прашање.1.Нека знае вашето куче кој е главен од почеток. Утврдете ги правилата и упорно следете ги.2.Ако вашиот миленик лошо се однесува во одредени ситуации или опкружување, избегнувајте ги ...
Прочитај повеќе......
[ Страница 1 од 18 ]Следно