Ремедиум Вет

Детали за стерилизацијата и кастарцијата на миленици

Кастрацијата и стерилизацијата на домашните миленици изминативе години станува се попопуларна интервенција, за која се решаваат сопствениците на мачки и кучиња, чувани во домашни услови.

Бидејќи е релативно нова процедура која се изведува кај нас, актуелни се и низа на прашања околу истата. Дали е безбедна, дали е болна, што може да се очекува потоа, но и колку ќе го чини сопственикот.

Целиот текст прочитајте го на страна на Фокус.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *