Ремедиум Вет

Крава спасена од урнатините во Хатај 17 дена по земјотресите

Општинските работници во јужниот град Хатај извлекоа крава од урнатините на 17-от ден од разорниот двоен земјотрес.

Кравата била пронајдена среде работа на закопување мртви животни за да се спречи можна појава на болест.

Откако слушнале гласови од под урнатините на една урната зграда, работниците од општината на округот Ѓелчук ја извлекле кравата.

 

Откако ветеринарите утврдиле дека животното е во добра здравствена состојба, на кравата и била дадена храна и вода.

Градоначалникот на Ѓолџук, Али Јилдирим Сезер, им се заблагодари на работниците, велејќи дека тоа е „големо зајакнување на моралот“.