Ремедиум Вет

Како да ги заштитите шепите на вашето куче на снег и во зимски временски услови?

Кога температурата паѓа и тротоарите стануваат лизгави, еве неколку начини како да ги заштитите скапоцените шепи на вашето кученце:

– Одржувајте ја влажноста на шепите, не дозволувајте да дехидрираат.

– Чувајте го вашето куче хидрирано.

– Измијте ги шепите на вашето куче по прошетките.

– Избегнувајте средства за одмрзнување.

– Одржувајте ги прошетките што е можно пократко во суровите зимски временски услови.

– Чувајте ги шепите на вашето кученце добро негувани.

– Купете чизми или нешто слично за кучиња.

– Пратете је постојано состојбата на шепите на вашето куче.

– Чувајте го целото тело на вашето домашно милениче топло.