Превентива и советување

Сите знаеме дека подобро е да се превенира одколку да се лекува.

Затоа редовните прегледи се најпотребното нешто за рано и навремено дијагностицирање и успешно лекување.

Советите кои што ќе ги добиете повразни со исхраната, редовната вакцинација, суплементација и останто, ќе помогнат да се постигне добро здравје, долг живот и хармонија во заедничкото живеење.

Вакцинација

Вакцинација и заштита од паразити.

Превенцијата од појава на заразни заболувања е најдобра и најефикасна со спроведување на редовна и навремена вакцинација и прочистување од паразити со веќе предвиден протокол.

Се препорачува да се почне со овој протокол од 40 ден (дали е маче или куче) со повторување во наредните месеци и после тоа.

Микрочипирање

Се аплицира еднократно, а податоците се внесуваат во базата на податоци.

Микрочипот се аплицира еднократно поткожно, а податоците за животното и сопственикот се внесуваат во базата на податоци-Идентификациониот систем на Агенцијата за храна и ветеринарство-ИСАХВ.

Микрочипот е со големина на зрно ориз и има единствен број каде што првите бројки го претставуваат кодот на државата. Доколку микрочипирано животно се изгуби, многу полесно може да се пронајде неговиот сопственик.

Сопствениците имаат обврска да го пријават секое движење на миленикот (доколку тој се изгуби, го дадат на друг соственик или ако угине) кај својот матичен ветеринар.

Хирургија

Хируршките интервенции како услуга се дел од нашето секојдневно работење.

Пред секоја интервенција му се воочува на сопственикот каков ќе биде текот на интервенцијата и кои се неговите обврски во пост опреативниот период. Интервенцииите кои ние ги извршување :

  1. Хирургија на меки ткива
  2. Офталмологија
  3. Стоматолошки хируршки интервенции
  4. Стерилизација и кастрација
  5. Хернии
  6. Цистотомија
  7. Онкологија

Стоматологија

Оралната хигиена е важен предуслов за здравјето на кучињата и мачките.

Болестите во усната празнина се рефлектираат на севкупното здравје. Најчести проблеми во врска со забите на кучињата се гингивитис, забен плак и каменец, кои кога се во напредна форма предизвукуваат непријатен здив.

Затоа уште на почеток (додека е млад миленикот) потребно е да се стекнат навики за чистење на забите,а после третата година да се прават редовни контроли.

Едукација

Едукацијата е од суштинско значење за да се стабилизира здраствената состојба.

Вршиме едукација поврзана за исхраната за вашиот миленик, оралната хигиена, како да постапите во состојба на стрес, сончаница, топлотен удар, труење, повреди од различен тип.

Едукацијата е од суштинско значење за да се стабилизира здраствената сосотојба и да добиете на време до доаѓање до првиот достапен ветеринар.

Продавница за храна

Храна од добро познати брендови за различни старосни категории.

Застапуваме храна од добро познати брендови за различни старосни категории, со нутритивни вредности од висок квалитет. Додека кога сме кај суплементите имаме од секаков вид, кој ги издаваме според потребите на миленикот. Секогаш пазиме да издадеме она што е најпотребно за да се обезбеди добар раст и развој на вашиот миленик.

Дополнителни услуги

Вршиме и други услуги кои се поврзани со вашите миленичиња.

Издавање на документи за патување миленици.

Издавање на потврда за вакцинација против беснило на луѓе каснати од животно.

Регистрација на миленици кои се увезени од странство.

Вршење на дезинфекција и дезинсекција.

ПОСВЕТЕНИ

СЀ ЗА ВАШЕТО МИЛЕНИЧЕ

Постоиме од 2010 година. Посветени сме на обезбедување на пријателска и сочувствителна услуга. Секогаш се трудиме да обезбедиме и да посветиме доволно време за секој наш пациент што ќе дојде во нашата амбуланта, затоа што тоа е наш пацинет, ваше милениче а водено член на вашето семејство.

Овде сме за вашиот миленик за било која состојба, дали е хитна или само клинички преглед, дали е хируршка интервенција во која можеби вашиот миленик е во живото загрижувачка состојба...

Со задоволство нудиме голем број ресурси што ви овозможуваат да научите како подобро да се грижите за вашите миленици. Ве молиме слободно разгледајте ја нашата страница, особено информативните написи и нашиот блог. Затоа што превентивната грижа за миленичиња е од суштинско значење за тековниот успех на здравјето на вашето животно.

Нашата посветеност и вашата доверба во нас заднички не водат до целта. А тоа е здравјето на вашиот миленик.

ПРЕДЛОЗИ И СОВЕТИ