Ремедиум Вет

Како го обработуваат мирисот?

Кучињата многу се потпираат на чувството за мирис за да најдат храна, потенцијални опасности и пријатели.

Нивните носеви се градени така што мирисот може да остане во нивниот нос додека воздухот може да се движи внатре и надвор од нивните бели дробови истовремено, што значи дека можат слободно да дишат и да го обработуваат мирисот!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *