Ремедиум Вет

Отстранување на тумор кај морско прасе

Отстранување на тумор(lipoma) кај морско прасе старо 4 години и тешко 850 гр. Интервенцијата се одвиваше под општа анестезија и беше отстранет тумор кој тежеше 70 гр.

Липомот е бавно растечка, масна грутка која најчесто се наоѓа помеѓута кожа и површинскиот мускулен слој. Липомот, се чувствува како тесто и лесно се движи со мал притисок на прстот. Липомите обично се откриваат кога ќе нараснат.