Ремедиум Вет

Вадење на заостанати млечни заби

Вадење на млечни заби кои заостанале, а веќе сталните заби се пораснати.

Природниот процес на менување на забите од млечни во стални заби кај кучињата се случува во периодот од 4-7 месец . Оваа појава е честа, која може да нанесе заболување на гингивата, болка при јадење, искривување на забалото, заостанување на храната и да го убрза таложењето на забниот каменец.

Доколку вашиот миленик го има овој проблем закажете преглед во нашата амбуланта на 078206972 секој работен ден од 08:00-18:00 и сабота од 09:00-14:00 часот.