Блог

Светски ден на борба против беснилото...Едуцирај, Вакцинирај, Елиминирај!

Share on Facebook
Tweet
Светската здравствена организација го одреди 28 Септември за светски ден за борба против беснилото. Одбележувањето отпочна во 2007 година, кога беа вклучени 74 земји, за денес да бидат преку 125.Датумот е одреден во чест на францускиот микробиолог Луј Пастер, кој ја развил првата вакцина против ...
Прочитај повеќе......

Вадење на заостанати млечни заби

Share on Facebook
Tweet
Вадење на млечни заби кои заостанале, а веќе сталните заби се пораснати.Природниот процес на менување на забите од млечни во стални заби кај кучињата се случува во периодот од 4-7 месец . Оваа појава е честа, која може да нанесе заболување на гингивата, болка при јадење, искривување на забалото, ...
Прочитај повеќе......

Видео галерија

Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......
[ Страница 1 од 5 ]Следно