Кога температурата паѓа и тротоарите стануваат лизгави, еве неколку начини како да ги заштитите скапоцените шепи на вашето кученце:

- Одржувајте ја влажноста на шепите, не дозволувајте да дехидрираат.

- Чувајте го вашето куче хидрирано.

- Измијте ги шепите на вашето куче по прошетките.

- Избегнувајте средства за одмрзнување.

- Одржувајте ги прошетките што е можно пократко во суровите зимски временски услови.

- Чувајте ги шепите на вашето кученце добро негувани.

- Купете чизми или нешто слично за кучиња.

- Пратете је постојано состојбата на шепите на вашето куче.

- Чувајте го целото тело на вашето домашно милениче топло.