Оваа болест често се поврзува со бул териери и боксери и се дијагностицира кога линијата на гингивата на кучето расте над забите, односно ги покрива. Овој вишок доведува до поголема можност за инфекција и треба да се лекува, но честопати мора да се направат хируршки корекции.  Доколку го вашиот миленик го има овој проблем закажете преглед. Во нашата ветеринарна амбуланта оваа болест со многу голем успех ја лекуваме.